• Διεύθυνση: Κολιάτσου 111, Κόρινθος
 • Τηλέφωνο: (+30) 27410 25100
 • Ελλάδα και η Ρωσία συνδέουν θρησκευτικοί, πολιτιστικοί αλλά και ιστορικοί δεσμοί από τον μεσαίωνα μέχρι και σήμερα. Στη Ρωσία ξεκίνησε η Ελληνική Επάνάσταση του 1821 καθότι εκεί ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Ζουκόφσκι, ρώσου ποιητή: <σκέφτομαι με θαυμασμό την ελληνική γλώσσα, η οποία ήταν απαραίτητη για την τελειοποίηση της ρωσικής, διότι η ρωσική μας γλώσσα ανατράφηκε από την ελληνική από την οποία μεταφράστηκαν τα πρώτα μας βιβλία …>

 • Η Ρωσική γλώσσα είναι η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρώπης και Ασίας. Είναι η επίσημη γλώσσα 7 κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την μιλάνε 150 εκατομμύρια Ρώσοι, 150 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη και στην Ασία.

Περίπου 500.000 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Ρωσικά σε όλο τον κόσμο. Στις 34 χώρες της Δυτικής, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Ρωσική γλώσσα είναι η βασική γλώσσα επικοινωνίας του 34% ανθρώπων των εν λόγω κρατών.

 • Οι Ρώσοι εξάγουν στην Ελλάδα ξυλεία, βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο κ.α. Η Ελλάδα εξάγει στη Ρωσία ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή κ.α.
 • Ο αριθμός των ρώσων τουριστών αυξάνεται διαρκώς. Το 62,2% του Ρωσικού τουρισμού επιλέγει ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα. 60% των καταναλωτικών προϊόντων της Ρωσίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από την Ρωσία 90% σε φυσικό αέριο, και 30% σε πετρέλαιο. Οι εμπορικές συμφωνίες & συναλλαγές μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας ολοένα και αυξάνονται.
 • Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας σου δίνει την ευκαιρία:
 1.                        για ένα ευχάριστο ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις,
 2.                        για να γνωρίσεις την ρωσική λογοτεχνία – ιστορία -πολιτισμό,
 3.                        να αποκτήσεις ένα πολύ δυνατό χαρτί για την αγορά εργασίας και να κάνεις έτσι το βιογραφικό σου   
 4.                        να ξεχωρίζει.

 

Επίπεδα γνώσης

A1ΣτοιχειώδηςТЭУ
A2ΒασικήТБУ
B1ΜέτριαТРКИ-I
B2ΚαλήТРКИ-II
Γ1Πολύ καλήТРКИ-III
Γ2ΆριστηTРКИ-IV

 

Στην Ελλάδα αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ τα Πιστοποιητικά της Ρωσικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας (ТРКИ/TORFL) ΟΛΩΝ των αρμόδιων Πανεπιστημίων. Εκδίδεται το Πιστοποιητικό ενιαίου πρωτοτύπου.   Εκ τούτου δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των Πανεπιστημίων που διεξάγουν την εξέταση, και συγκεκριμένα μεταξύ των παρακάτω Πανεπιστήμιων: το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Μ.Β.Λομονόσοβ, το Ρωσικό Πανεπιστήμιο της Φιλίας των Λαών, το Κρατικό Ινστιτούτο της Ρωσικής γλώσσας Α.Σ.Πούσκιν ή το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιουμέν. Να κάνετε  την επιλογή σας σύμφωνα με τα ανωτέρω.

 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης πραγματοποιούνται δύο (2) φορές ετησίως (Φεβρουάριο & Ιούνιο) και στην Κόρινθο από το ToRFL