• Διεύθυνση: Κολιάτσου 111, Κόρινθος
  • Τηλέφωνο: (+30) 27410 25100

Η Αλβανική γλώσσα (αλβανικά: Gjuha shqipe) είναι γλώσσα που ομιλείται από περίπου 7,6 εκατομμύρια κατοίκους στα δυτικά της Βαλκανικής χερσονήσου (Αλβανία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα) στη νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και από ένα μικρό αριθμό κατοίκων της Καλαβρίας και της Σικελίας στη νότια Ιταλία.

5 + 1 λόγοι για να μάθετε Αλβανικά!!

1. Ο γείτονας μας

Αποφασίζεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα.

Γιατί να μη μάθεις την γλώσσα των γειτόνων σου; Ζεις μαζί τους , παρατηρείς την κουλτούρα τους, μαθαίνεις την γλώσσα τους, που εν τέλει ουκ ολίγες λέξεις έχουν κοινή ρίζα με τις ελληνικές.

Έτσι, εύκολα, προσιτά και διασκεδαστικά.

2. Το ανεκμετάλλευτο ορυχείο

Τα Αλβανικά ως γλώσσα είναι πολύτιμος βοηθός στην εργασία Μεταφραστών, Διερμηνέων, Αστυνομικών, Δασκάλων Δημοτικών Σχολείων, Αγροτών ως εργοδοτών, Υπαλλήλων σε τουριστικά/ταξιδιωτικά γραφεία ή και Δικηγόρων που συχνά ασχολούνται με άδειες παραμονής, πιστοποιητικά γάμου κλπ.

Η γνώση μιας τέτοιας γλώσσας, συνεπώς, μπορεί να σας μετατρέψει σε περιζήτητους επαγγελματίες.

3. Ορίζοντες Επιχειρηματικότητας

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες – κι όχι μόνο – επιχειρηματίες που επεκτείνουν την δράση τους και σε Αλβανικό έδαφος με εξαιρετική επιτυχία και κερδοφορία.

4. Το προνόμιο της μητρικής γλώσσας

Όλοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα.

Εξάλλου, τα δίγλωσσα παιδιά διαθέτουν αριθμητική σκέψη, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, δημιουργικότητα. Όσον αφορά τις γλωσσικές δεξιότητες, τα δίγλωσσα παιδιά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ικανότητα περιγραφής και εμπλουτισμένο λεξιλόγιο σε σύγκριση με τους μονόγλωσσους συμμαθητές τους.

Τέλος, δεν αποκλείεται πότε η πιθανότητα επαναπατρισμού.

5. Η γλώσσα είναι ένα παράθυρο στον κόσμο

Για τους ονειροπόλους θα είναι μια πανέμορφη εμπειρία να μιλήσουν την γλώσσα της Μητέρας Τερέζας, Κανταρέ, του Γκέργκη Καστριώτη Σκεντερ Μπέη

 

6. Γιατί στην Κόρινθο;

Είναι η μοναδική σειρά μαθημάτων στην Αλβανική γλώσσα σε όλο το νομό Κορινθίας με έμπειρους καθηγητές στη διδασκαλία της Αλβανικής γλώσσας, εκπαιδευμένους σε ειδικά σεμινάρια για τη διδασκαλία συμπληρωματικού μαθήματος Αλβανικής γλώσσας στη Διασπορά και Ελλάδα.

Μεταδοτικότητα, συνέπεια και ευρυμάθεια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους.

 

Το μάθημα περιλαμβάνει:

  • όλες τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει σταδιακά ο μαθητής στην Αλβανική γλώσσα:

κατανόηση γραπτού λογού

κατανόηση προφορικού λογού

προφορικά

γραπτά

  • ειδικές επικοινωνιακές ασκήσεις σε καθημερινές περιστάσεις,
  • ποικιλία σύγχρονων θεμάτων που ενδιαφέρουν τα παιδιά,
  • απλή και κατανοητή παρουσίαση με αντίστοιχη εξάσκηση όλων των γραμματικών φαινομένων/ συντακτικών και ιδιωματικών φαινομένων της Αλβανικής γλώσσας,
  • γενικές γεωγραφικές και ιστορικές γνώσεις για την πατρίδα.